mercredi 9 janvier 2013

Vaerfast i Karibien!

-->
FR: Article en Norvegien!

Loerdag ettermiddag den 5 januar kom L'Olonnois glidende inn i Anse a L'Ane. Ikke den vanlige veien, men paa innsiden av den vesle oeya paa vestsiden av bukta – der vi ikke hadde sett noen baater gaa.

Vi to hadde lyttet paa vhf og hoert "BMS: Bulletin Metorologique Special" bli nevnt mange ganger utover dagen og etter aa ha snakket med Marie og Thomas skjoente vi alvoret: Vaermeldingen betoed at alle baater maatte bli i havn og det var varslet 2.5 – 4 meter boelger og stiv kuling! Det var ikke ventet at vaeret skulle gi seg de foerste par dagene...

Vi har jo ligget vaerfast foer, f.eks. paa Smoela i storm i paaska. Det var en ganske roeff opplevelse med tanke paa baade fortoeninger og mat-forsyninger. Man kan jo regne med at det er minst like toeft paa de mer vestlige breddegrader ogsaa, eller ....?
Bukta har heldigvis god beskyttelse mot Oest – NordOest, saa det ble besluttet aa overnatte her. Den nye dagen opprant med samme daarlige vaermelding og vi fant ut at vi skulle ligge i ro paa samme sted – ankret hadde faatt godt feste.

6. januar startet med morgenbad, frokost og deretter inspeksjon av masta – Marie klatret til topps og sjekket alle blokker og staaende rigg – som viste seg aa vaere i god forfatning. En rask inspeksjon under vannlinja avklarte at det var mange som hadde hike't med L'olonnois! Behovet for skrubbing var helt klart til stede – og med to som vekslet paa jobben ble det meget effektivt tatt 3/4-deler. Paa dette tidspunktet besluttet skipperen at "Resten tar vi i morra", i beste karibiske aand. En bedre lunch ble nytt ombord (fantastisk hva som finnes i denne skuta av mat & kompetanse paa matlaging!) foer vi tok oss til land paa sand-stranda.

Vi spaserte rundt i nabolaget og gikk opp forbi hotel Panoramic, hvor vi hadde overnattet et par netter, og opp til et utsiktspunkt oeverst i Rue du Dauphin. Der hadde vi utsikt over hele Anse a L'Ane. Etterpaa gikk vi ned til strandbaren og bestilte "Planteur" – en drink som tilbys paa alle Martinique barer, men som ogsaa er unik for hver bar. Oppskriften er selfoelgelig hemmelig :-), men vi vet saapaas at hovedingrediensen er Rom tilsatt div. frukt-essenser. Etter denne fortreffelige drikke fant vi ut at vi skulle ta middagen her ogsaa. Noen av oss oensket aa kle oss om til middag og Tone Anett + Odd Erik svoemte ut til skuta, mens Marie tok jolla – og vi returnerte deretter tilbake for en bedre middag:

Til forrett en slags blodpoelse "Boudin Antillais" med interessant smak, samt "Accras" – en slags fiskebolle som er fritert og som hadde litt toerket-fisk smak (kanskje av sjoegresset?). Veldig godt.

Til middag ble det servert lokale karibiske retter; "Colombo", hvor man kan velge ulik basis – som f.eks. kylling, fisk og grillspyd som vi gjorde. Meget godt!!
Til slutt spanderte baren paa oss et glass gammel rom – som ogsaa smakte fortreffelig!

Det er som man skjoenner ganske greit aa vaere vaerfast i Karibien. For hver bukt man seiler forbi er det en bar, et lite hotell eller et lite tettsted hvor man kan legge bi og faa etterfylt forskyninger. Fortsetter det er slik saa er det ikke dumt aa ligge vaerfast i Karibien!! (Og i skrivende stund er det 08 januar og fortsatt BMS paa kanal 16 :-) ).

Tone Anett og Odd Erik


I jolla

Utsikt mot Fort de France

Glade vaerfaste seilere paa strandbaren

1 commentaire:

Neil a dit…

Houuuuuulala je proteste, ca va plus du tout là. Tout fout l'camp, mais qu'est-ce qui se passe? Des crocs?????? OMGWTF?!!