FR: Article en Norvegien!
Loerdag ettermiddag den 5 januar kom
L'Olonnois glidende inn i Anse a L'Ane. Ikke den vanlige veien, men
paa innsiden av den vesle oeya paa vestsiden av bukta – der vi ikke
hadde sett noen baater gaa.
Vi to hadde lyttet paa vhf og hoert
"BMS: Bulletin Metorologique Special" bli nevnt mange
ganger utover dagen og etter aa ha snakket med Marie og Thomas
skjoente vi alvoret: Vaermeldingen betoed at alle baater maatte bli i
havn og det var varslet 2.5 – 4 meter boelger og stiv kuling! Det
var ikke ventet at vaeret skulle gi seg de foerste par dagene...
Vi har jo ligget vaerfast foer, f.eks.
paa Smoela i storm i paaska. Det var en ganske roeff opplevelse med
tanke paa baade fortoeninger og mat-forsyninger. Man kan jo regne med
at det er minst like toeft paa de mer vestlige breddegrader ogsaa,
eller ....?
Bukta har heldigvis god beskyttelse mot
Oest – NordOest, saa det ble besluttet aa overnatte her. Den nye
dagen opprant med samme daarlige vaermelding og vi fant ut at vi
skulle ligge i ro paa samme sted – ankret hadde faatt godt feste.
6. januar startet med morgenbad,
frokost og deretter inspeksjon av masta – Marie klatret til topps
og sjekket alle blokker og staaende rigg – som viste seg aa vaere i
god forfatning. En rask inspeksjon under vannlinja avklarte at det
var mange som hadde hike't med L'olonnois! Behovet for skrubbing var
helt klart til stede – og med to som vekslet paa jobben ble det
meget effektivt tatt 3/4-deler. Paa dette tidspunktet besluttet
skipperen at "Resten tar vi i morra", i beste karibiske
aand. En bedre lunch ble nytt ombord (fantastisk hva som finnes i
denne skuta av mat & kompetanse paa matlaging!) foer vi tok oss
til land paa sand-stranda.
Vi spaserte rundt i nabolaget og gikk
opp forbi hotel Panoramic, hvor vi hadde overnattet et par netter, og
opp til et utsiktspunkt oeverst i Rue du Dauphin. Der hadde vi utsikt
over hele Anse a L'Ane. Etterpaa gikk vi ned til strandbaren og
bestilte "Planteur" – en drink som tilbys paa alle
Martinique barer, men som ogsaa er unik for hver bar. Oppskriften er
selfoelgelig hemmelig :-), men vi vet saapaas at hovedingrediensen
er Rom tilsatt div. frukt-essenser. Etter denne fortreffelige drikke
fant vi ut at vi skulle ta middagen her ogsaa. Noen av oss oensket aa
kle oss om til middag og Tone Anett + Odd Erik svoemte ut til skuta,
mens Marie tok jolla – og vi returnerte deretter tilbake for en
bedre middag:
Til forrett en slags blodpoelse "Boudin
Antillais" med interessant smak, samt "Accras" – en
slags fiskebolle som er fritert og som hadde litt toerket-fisk smak
(kanskje av sjoegresset?). Veldig godt.
Til middag ble det servert lokale
karibiske retter; "Colombo", hvor man kan velge ulik basis
– som f.eks. kylling, fisk og grillspyd som vi gjorde. Meget godt!!
Til slutt spanderte baren paa oss et
glass gammel rom – som ogsaa smakte fortreffelig!
Det er som man skjoenner ganske greit
aa vaere vaerfast i Karibien. For hver bukt man seiler forbi er det
en bar, et lite hotell eller et lite tettsted hvor man kan legge bi
og faa etterfylt forskyninger. Fortsetter det er slik saa er det ikke
dumt aa ligge vaerfast i Karibien!! (Og i skrivende stund er det 08
januar og fortsatt BMS paa kanal 16 :-) ).
Tone Anett og Odd Erik
I jolla |
Utsikt mot Fort de France |
Glade vaerfaste seilere paa strandbaren |
1 commentaire:
Houuuuuulala je proteste, ca va plus du tout là. Tout fout l'camp, mais qu'est-ce qui se passe? Des crocs?????? OMGWTF?!!
Enregistrer un commentaire